3 su b.pirinç
1 soğan
1 kase kestane
1 çorba k.tereyağı
1 su b.et suyu
1 tutam dereoru
tuz
su
Hazırlanışı :
Pilav için ilk olarak soğanları minik doğrayarak sıvıayğda ve tereyağında kavurun. Biraz kavrulunca pirinçleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra kesteneleri de ekleyip bir süre sonra suyunu ve tavuk suyunu verip, tuzunu da ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın.
En son suyunu çekip pişince ince doğranmış dereotunu ekleyin, harmanlayıp servis yapın.
Oktay Usta
1 soğan
1 kase kestane
1 çorba k.tereyağı
1 su b.et suyu
1 tutam dereoru
tuz
su
Hazırlanışı :
Pilav için ilk olarak soğanları minik doğrayarak sıvıayğda ve tereyağında kavurun. Biraz kavrulunca pirinçleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra kesteneleri de ekleyip bir süre sonra suyunu ve tavuk suyunu verip, tuzunu da ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın.
En son suyunu çekip pişince ince doğranmış dereotunu ekleyin, harmanlayıp servis yapın.
Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder