22 Aralık 2010 Çarşamba

İzmir Pilavı


Malzemeler :      
        2 Su B. Baldo Pirinç
        1 Soğan
        1 Çorba K. Tereyağı
        1 Çay B. Ceviz
        2 Çorba K. Antep Fıstığı
        2 Çorba K. Kuş Üzümü
        1 Çorba K. Dolmalık Fıstık

        1 Çay K. Tarçın
        6 Adet Organik Kuru Kayısı
        1 Tutam Maydanoz
        1 Tutam Dereotu
        Sıvıyağ
        1 Su B. Et Suyu
        Su
        Tuz
Hazırlanışı:Öncelikle soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz. Kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
Pilavımız piştikten sonra üzerine tarçın döküyoruz. Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz.
Oktay Usta 

Hiç yorum yok: