22 Aralık 2010 Çarşamba

Hellim Peynirli Fırında Makarna


Malzemeler :      
      1 paket makarna
      150 gr. kıyma
      1 paket hellim peyniri
      1 soğan
      3 domates
      Tuz, karabiber
      Sıvıyağ
Sosu  için:
      2,5 su b. süt
      2 çorba k. un
      Sıvıyağ
      Tuz, karabiber
      Muskat
Üzeri  için:
      Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı :İlk olarak 1 paket makarnayı haşlayın.1 paket hellim peynirini küp olarak kesin.3 adet domatesi küp olarak kesin.1 soğanı küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya soğanı ve kıymayı ilave edin ve birlikte kavurun.Kavrulan kıymanın üzerine domatesleri ilave edip kavurun.Beşamel sos için bir tencereye sıvıyağı alın.Sıvayağın üzerine 2 çorba kaşığı un ilave edip unu kavurun.
Un kavrulduktan sonra üzerine 2.5  su bardağı sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak beşamel sosu kaynatın.Beşamel sosa en son muskat rendesi ilave edin ve ocaktan alın.Haşlanan  makarnanın yarısını  fırın kabına alın.Üzerine hellim peynirini ilave edin.Üzerine kıymalı harcı ilave edin.Üzerine kalan makarnayı ilave edin.Üzerine beşamel sosu dökün.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edip önceden ısıtılmış olan 190 dereclik fırında pişirin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: