22 Aralık 2010 Çarşamba

Çamlıca Çorbası

Malzemeler :
    1 Havuç
    1 Patates
    1 Çay B. Haşlanmış Bezelye
    1 Kase Mantar
    1 Soğan
    2 Diş Sarımsak
    3 Çorba K. Tel Şehriye
    1 Limon
    1 Yumurta Sarısı
    1 Tutam Maydanoz
    Mısır Özü Yağı
    Etsuyu
    Tuz
    Su

Hazırlanışı
Havucu ve patatesi soyun. Küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, kıymayı ilave edin kavurun. Ardından havucu, patatesi ve bezelyeyi ilave edin. Hepsini karıştırdıktan sonra et suyunu koyun. Suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.Kaynayınca şehriyeyi ilave edip,kısık ateşte pişirin.

Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberini ekleyin.Karıştırma kabında yumurta sarısını ve limon suyunu çırptıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve altını kapatın. Üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Oktay Usta

Hiç yorum yok: