26 Haziran 2018 Salı

Süt Kaymağı


Malzemeler: 1 paket krema
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası



Yapılışı: Ufak bir tencereye, krema, süt ve mısır nişastası koyulur. Kaşık ile karıştırılarak homojen kıvama getirilir. Ocağa alınır ve kısık ateşte koyulaşana, kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya gelince 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır, orta boy diktörtgen bir kaba boşaltılır. Streç film ile kaymağa temas edecek şekilde streçlenir. Oda ısısında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buz dolabında en az 4-5 saat dinlendirilir. Süre sonunda streç üzerinde sıyrılır, kaymak bıcakla ikiye kesilir 2 adet rulo yapılır. Servis yapılır.

Hiç yorum yok: