17 Ocak 2018 Çarşamba

Krem Şokola

1 Kilo süt
2 Dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 Dolu yemek kaşığı pirinç unu
3 Dolu yemek kaşığı kakao

1 S u bardağından 2 parmak eskik şeker
1 Paket bitter çikolata (80 gr)

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt

Yapılışı:
Tencereye nişastayı, pirinç ununu ve kakaoyu dökün.
Ardından  şekeri de ilave edip karıştırın.
Sonra sütü de ekleyin ve karıştırın.
Bitter çikolatayı parçalayın ve onu da karışıma ekledikten sonra orta ateşte, sürekli karıştırarak, koyulaşmasını bekleyin
Sürekli karıştırmayı unutmayın, tatlınız topaklanır.(kaşıkla değil, çırpıcı telle karıştırın)
Tatlı koyulaşıp ,kaynamaya başladığında ,ocağı biraz kısıp birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın ve çırpıcıyla birkaç dakika boyunca çırpın.
Sonra servis edeceğiniz kuplara ,2 parmak boşluk kalacak şekilde dökerek paylaştırın ve ılımaya bırakın.
Tatlılar ılıklaştığında buzdolabına kaldırın ve soğutun.
Soğuyan tatlıları dolaptan çıkarın.
1 paket krem şantiyi ,bir bardak soğuk sütle birlikte kıvam alıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurun.
Krem şantiyi, krem şokolaların üzeri sıkın ve üzerine fıstık,f ındık ,çikolata rendesi veya Hindistan cevizi serptikten sonra servi edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: