Malzemeler:
4 su bardağı esmer köftelik bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kaşığı isot
3 adet rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ isteğe göre karışık zeytin yağı
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
3 adet orta boy domates ( rende)
2 adet kuru soğan ( rende)
Tuz
Yapılışı:
Bütün malzemeleri katıp iyice yoğurun eğer hamur yoğurma makineniz varsa onda yoğurun, eğer çiğ köfte harcınız çok katıysa biraz daha domates rendesi ilave edebilirsiniz ama yok domatesler büyük geldi ve çok cıvık olduysa bu defada biraz daha bulgur ilave edip tekrar yoğurun ama bu işlem sizi biraz daha yoracaktır bu yüzden domates rendesiniz azar azar ilave edip yoğurun.
İsteğe göre Yarım demet maydanozu ( ben kullanmadım) küçük küçük doğrayıp iyice yoğurun ve sonra elinizde sıkarak şekil verin.
Marul .. Nar ekşisi .. Limon .. Lavaş Eşliğinde Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder