Malzemeler:
300 gram kıyma (tercihen yağlı)
1 adet pırasa
2 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Pırasaları güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Ekmekleri blenderde ufalayın.
Pırasayı, ufalanmış ekmekleri, kıymayı ve baharatları bir kaba alarak yoğurun ve 12 parçaya bölerek şekil verin.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın.
Köfteleri tavaya yerleştirerek her iki tarafını da 5-10 dakika orta ateşte kızartın ve sıcakken afiyetle tüketin.
Servis Önerisi:
Köfteleri kızarttıktan sonra üzerlerine kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.
Kaynak: http://yemek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder