21 Kasım 2016 Pazartesi

Mısır Unlu Kek

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt

2,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1/2 adet limon suyu1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Kek kalıbını yağlamak için: 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı un
Püf Noktası: Kekin daha iyi kabarması için kabartma tozunu limon suyu ile karıştırdıktan sonra kek harcına ekleyin.

Pişirme Önerisi:
Arzuya göre tarife kuru üzüm ve ceviz içi katabilir, tuzlu bir kek hazırlamak istiyorsanız toz şeker, rendelenmiş portakal ve limon kabuğu yerine tüm malzemelere ek olarak 2 yemek kaşığı yoğurt ve arzu ettiğiniz kadar lor peyniri ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şekeri ekleyin ve şeker taneleri eriyene kadar bir mikser yardımıyla karıştırın.
Oda ısısında beklettiğiniz tereyağı ve zeytinyağını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Süt, rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu kek harcına ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Mısır ununu ve son olarak kabartma tozunu kek harcına katın. Tüm malzemeyi kıvam alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Kullanacağınız kalıbı tereyağı ile yağladıktan sonra hafif bir şekilde unlayın. Kek harcını kalıba aktarın. Eşit miktarda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız üzeri renk alan ve kabaran mısır unlu keki, kalıbından çıkardıktan sonra kısa bir süre dinlendirin. Dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak: http://yemek.com/tarif/misir-unlu-kek/#.WDMXbXGg_IU

Hiç yorum yok: