26 Eylül 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Kuru Bakla

Malzemesi:
400 gr kuru bakla
1 orta boy soğan
1 kahve fincanı (50 ml) riviera zeytinyağı
2 diş sarımsak

½ limon
1 tatlı kaşığı şeker
¼ demet dereotu

tuz

Yapılışı:
Kuru baklaları bol su ile yumuşayana kadar haşlayın, süzün ve bir kenara alın. Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Yağı bir tencereye alıp ısıtın, doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin. Hafif pembeleşene kadar pişirin ve baklaları ekleyip karıştırın. Şekerini ve tuzunu katıp 6-7 dakika kadar kısık ateşte üstü kapalı pişirin. Üzerine limon suyunu ve ince kıyılmış  dereotunu ekleyip karıştırın, altını kapatıp dinlendirin. Dilerseniz aromasını arttırmak için üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Ilık veya soğuk servis edin.
Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz riviera yerine sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: