3 Mart 2015 Salı

Hindistan Cevizli Adana Halka Tatlısı

Malzemeler:
2,5 su b. un
2 su b. su
50 gr margarin
3 veya 4 yumurta
1 tatlı k. tozşeker

1 çay k. tuz
1 çorba k. irmik
1 çorba k. hindistan cevizi
1 çorba k. nişasta

Şerbeti için:
3,5 su b. tozşeker
2,5 su b. su
1 dilim limon
üzeri için:
hindistan cevizi
kızartmak için:
sıvıyağ

Yapılışı:
Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın. içine tuzu ve şekeri de ekleyin.Daha sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın. En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.
Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.
Daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın. Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz. İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup kullanmak gerekecek.

Hiç yorum yok: