Kaya korugu otu yada yeşilligi diye alınır pazarlardan.
Malzemeler:
Sirke
Bol sarmısak
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Kaya koruklarını ikiye bölüyorsunuz ve yıkıyorsunuz.Bir tencerede su ve tuz karışımını kaynattıktan sonra kaya koruklarını bu suya atıp 5 dakika haşlıyorsunuz.Sonra süzgece alıp hem suyunun süzülmesi hemde soguması için bir kenara bırakıyorsunuz.Sarmısakları soyuyorsunuz.Ayrı bir yerde sirke(üzüm sirkesi),İkiye bölünmüş veya tüm olarak kalmış sarmısakları,tuzunu ve suyunu ekleyip bir karışım hazırlıyorsunuz.(göz kararı yapmanız gerekiyor çünkü kendim yapmadıgım için tam ölçüleri veremiyorum.)Kaya koruklarını kavanoza alıyorsunuz ve sirkeli karışımdan üstünü az geçecek kadar döküp agzını kapatıyorsunuz.15 gün agzını açmadan buzdolabında veya güneş almayan bir yerde bekletiyorsunuz.Sonra yemege hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder