26 Şubat 2015 Perşembe

Erik Turşusu

Malzemeler:
1 kilo erik
5 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı tuz

5-6 adet nohut
1 çay bardağı sirke
Hazırlanışı:
Erikleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Cam bir turşu kavanozunu alın .Kavanozun dibine nohutları bırakın.Erikleri kavanoza yerleştirin.Aralarına sarımsakları ve maydanoz dalların koyun.Bir litre kaynak suyunun içerisine tuz ve sirkeyi atıp karıştırın. l litre su için 3 yemek kaşığı tuz kullanın.Mutlaka kalın tuz kullanın.Kavanozun içine su,sirke v e tuz karışımını dökün.Ağzını kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın.Eriklerin rengi sarıya döndüğü zaman tüketin.

Hiç yorum yok: