Malzeme Listesi:
10 Tavuk Baget
1 Pk. Makarna
1 Salkım Domates
1 Çay B. Biberli Zeytin
1 Çay B. Siyah Zeytin
1 Tutam Fesleğen
3 Diş Sarımsak
1 Kase Parmesan Peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk bagetleri fırın tepsisinin içerisine alıyoruz. Üzerine sıvıyağ, karabiber, tuz ve biberiyeyi atıp harmanlıyoruz. Harmanladığımız bagetleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Diğer yandan makarnayı haşlıyoruz. Domatesi közlüyoruz. kabuklarını soyup doğruyoruz. Tavanın içerisine zeytinyağını döküyoruz. Doğranmış sarımsağı ve domatesi zeytinyağında soteliyoruz.
Dilim dilim doğradığımız zeytinleri, fesleğeni, tuzu ve karabiberi de ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Sos hazır olduktan sonra haşlanan makarnaları sosun içerisine döküp karıştırıyoruz.
Makarnayı servis tabağının içine alıyoruz. Üzerine permasan peynirini serpiyoruz. Son olarak pişen bagetleri de tabağın kenarlarına koyup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder