1 Mart 2012 Perşembe

Püreli Biberiyeli Kül Bastı


Malzemeler:
        400 Gr. Külbastı
        1 Soğan
        1 Pk. Mantar
        1 Tutam Biberiye
        Sıvıyağ
        Tuz
        Tane Karabiber
        Su
Püresi İçin:
        5 Patates
        1,5 Su B. Süt
        2 Çorba K. Tereyağı
        Tuz
Arası İçin:
        Köz Biber Patlıcan Sos
Üzeri İçin:
        Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Külbastı etleri tavaya biraz sıvıyağ koyup yarı kıvamda kızartıyoruz. Kızaran etleri tabağa alıyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Mantarları doğrayıp kavuruyoruz.

Soğanı doğrayıp mantarla birlikte kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra yarı kıvamda kızarttığımız etleri üzerine koyuyoruz. Tuz, karabiber ve biberiye serpiyor

Kapağını kapatıp kendi suyu ile orta ateşte pişiriyoruz. Patatesleri haşlayıp eziyoruz. Süt, tereyağı ve tuzu katıp karıştırıyoruz. Pişen külbastıları mantarlarla birlikte fırın kabına alıyoruz.

Üzerine biber patlıcan sosu sürüyoruz. Üzerine patates püresini döküp yayıyoruz. Kaşarı ince bir şekilde dilimleyip üzerine koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: