24 Kasım 2011 Perşembe
Bamyalı Sebzeli Güveç
Malzemeler :
500 Gr. Tavuk But
1 Kg. Bamya
2 Soğan
2 Kabak
2 Havuç
3 Domates
1 Patates
4 Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
Tereyağı
Tuz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı K. Tane Karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk butların kemiklerinden ayırıyoruz. Sıvıyağ ile birlikte tencerede kavuruyoruz. Soğanı doğrayıp ekliyoruz.
Kabak, havuç ve patatesi parmak şeklinde doğruyoruz. Bamyayı temizleyip suda bekletiyoruz.
Etin üzerine havuç, patates ve kabakları diziyoruz. En üste bamyaları koyuyoruz.
Sivri biber ve soyulmuş domatesi doğruyoruz. Bamyanın üzerine koyuyoruz. Tuz, rendelenmiş sarımsak ve tane karabiber ekliyoruz.
İsteğe göre defne yaprağıda koyabiliriz. Orta ateşte su koymadan pişiriyoruz.
afiyet olsun
Etiketler:
Ana Yemekler,
Bamyalı,
Güveç,
Sebzeli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder