24 Kasım 2011 Perşembe

Bamyalı Sebzeli Güveç


Malzemeler :
        500 Gr. Tavuk But
        1 Kg. Bamya
        2 Soğan
        2 Kabak
        2 Havuç
        3 Domates
        1 Patates
        4 Sivri Biber
        3 Diş Sarımsak
        Tereyağı
        Tuz
        2 Defne Yaprağı
        1 Tatlı K. Tane Karabiber

Hazırlanışı :
Tavuk butların kemiklerinden ayırıyoruz. Sıvıyağ ile birlikte tencerede kavuruyoruz. Soğanı doğrayıp ekliyoruz.

Kabak, havuç ve patatesi parmak şeklinde doğruyoruz. Bamyayı temizleyip suda bekletiyoruz.

Etin üzerine havuç, patates ve kabakları diziyoruz. En üste bamyaları koyuyoruz.

Sivri biber ve soyulmuş domatesi doğruyoruz. Bamyanın üzerine koyuyoruz. Tuz, rendelenmiş sarımsak ve tane karabiber ekliyoruz.

İsteğe göre defne yaprağıda koyabiliriz. Orta ateşte su koymadan pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: