26 Temmuz 2011 Salı

Patlıcanlı Yayla Kebabı


Malzemeler :
400 Gr. Kuzu Eti
4 Pide
2 Patlıcan
3 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
2 Domates
Yarım Kg. Yoğurt
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Pideleri küp küp doğruyoruz. Fırında biraz kızartıp servis tabağının tabanına koyuyoruz. Ekmekleri servis tabağına alıyoruz. Patlıcanları alacalı soyup dilimliyoruz.

Tavada biraz sıvıyağ ile önlü arkalı olarak pişiriyoruz. Yoğurda biraz tuz katıp karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine döküyoruz.

Pişen patlıcanları yoğurdun etrafına yerleştiriyoruz. Kuzu etini kuş başı doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz.

Domates, yeşil biber ve kırmızı biberi doğrayıp sıvıyağda biraz kavuruyoruz. Pişen eti yoğurdun üstüne koyuyoruz. Kızaran sebzelerimizide etin üzerine yerleştirerek servis ediyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: