18 Haziran 2011 Cumartesi

Kaymaklı Kırma Börek


Malzemeler :
4 Yufka
400 Gr. Lor Peyniri
1 Kase Yoğurt
2 Yumurta
1 Çay B. Sıvıyağ
200 Gr. Kaymak
Üzeri İçin:
Çörekotu
Hazırlanışı:
Yufkayı açıyoruz. Üzerine lor peyniri serpip alt kısımdan başlayarak büzüyoruz. Kenarlarından tutup öne doğru büküp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Bir kaseye yoğurt, sıvıyağ, kaymak, 2 yumurta koyup çırpa teli ile çırpıyoruz. Yoğurt sosu böreğin üzerine sürüp iyice yediriyoruz.

Böreğin sosunu çekmesi için 20 dakika dinlendiriyoruz. Üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: