25 Haziran 2011 Cumartesi

Fındıklı Kayısılı Kopartma Kurabiye


Malzemeler :
1 Su B. Kuru Kayısı
1 Su B. Fındık
125 Gr. Margarin
1 Çorba K. Yoğurt
2 Çorba K. Zeytinyağı
1 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Söke Un
Hazırlanışı:
Kayısıları küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Parçalanmış fındığı, margarini, yoğurdu, zeytinyağını, yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz.

Yeteri kadar un ekleyin. İyice yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine kopartarak dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: