Malzemeler :
4 Su B .Süt
4 Çorba K. Toz Şeker
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Pirinç Unu
2 Parça Damla Sakızı
Krokanı İçin:
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Ceviz
Hazırlanışı:
Tencerenin içine soğuk sütü, toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını koyup karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulunca bardaklara ya da kaselere paylaştırın. Krokanı için ayrı bir tavaya şekeri alın, kısık ateşte erimeye bırakın.
Tamamen eriyince cevizleri içine atın ve karıştırın. Fırın tepsisine dökün. Donana kadar bekleyin. Soğuyunca tezgaha alın. Merdaneyle üzerinden geçerek kırın. Muhallebilerin üzerine serpin. Soğuyunca servis edin.
4 Su B .Süt
4 Çorba K. Toz Şeker
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Pirinç Unu
2 Parça Damla Sakızı
Krokanı İçin:
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Ceviz
Hazırlanışı:
Tencerenin içine soğuk sütü, toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını koyup karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulunca bardaklara ya da kaselere paylaştırın. Krokanı için ayrı bir tavaya şekeri alın, kısık ateşte erimeye bırakın.
Tamamen eriyince cevizleri içine atın ve karıştırın. Fırın tepsisine dökün. Donana kadar bekleyin. Soğuyunca tezgaha alın. Merdaneyle üzerinden geçerek kırın. Muhallebilerin üzerine serpin. Soğuyunca servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder