8 Şubat 2011 Salı

Fındıkzade Tatlısı

Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Hindistan Cevizi
1 Su B. Toz Fındık
1 Su B. Galeta Unu
1 Su B. Sıvıyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin:1,5 Su B. Su
1 Su B. Toz Şeker
Üzeri İçin:1 Poşet Toz Şanti
1 Su B. Süt
Süslemek İçin:Fındık
Hazırlanışı:Yumurtaları karıştırma kabına kırın ve koyup iyice çırpın. Hindistan cevizini, toz fındığı, galeta ununu, kabartma tozunu, vanilyayı ve sıvıyağı ekleyin. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağlanmış cam fırın kabına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencerede suyu, şekeri isterseniz limon dilimi ekleyip kaynatın. Soğuyunca pişen tatlının üzerine gezdirin. Krem şantiyi ve sütü iyice çırparak köpürtün. Şerbetini çeken tatlının üzerini krem şantiyle kaplayın. Fındıkla üzerini süsleyin ve servis edin.

Hiç yorum yok: