Malzemeler :
125 Gr. Margarin
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Yoğurt
1 Yumurta
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
5 Çorba K. Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Söke Un
İç Harcı İçin:
1 Kase Yaban Mersini Reçeli
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Margarini, sıvıyağı, yoğurdu ve yumurtayı karıştırma kabına alıp çırpın. Sıvıları karıştırdıktan sonra tam buğday ununu, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kıvamını bulacak kadar un ekleyin ve yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Yağlanmış tart kalıbına bir parça hamuru koyup elinizle bastırın.
Yaban mersini reçelini dökün. İkinci parça hamuru aynı boyda açın. Küçük kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın. Delikler oluşan hamuru tartın üzerine kapatın. Çıkardığınız parçaları da kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder