4 Ocak 2011 Salı

Humus

Malzemeler :
        2.5 su b.haşlanmış nohut
        1 su b.tahin
        2 diş sarımsak
        Yarım limon
        1 çay b.sıvıyağ
        Sade organik tuz
Üzeri İçin:
        1 çorba k.tereyağı
        1 çorba k.dolmalık fıstık
        Toz kırmızı biber
        Maydanoz
        1 kepek ekmeği
        Zeytinyağı
        Fesleğen
Hazırlanışı :
1 adet kepek ekmeğini dilimleyin. Parçalayıcıya fesleğen zeytinyağı ilave edin ve parçalayıcıdan geçirin. Kepek ekmeğinin üzeirne fesleğen sosu sürün.
2.5 su bardağı nohutu ısıtın ve nohutu parçalayıcıdan geçirin.Bir kaba nohutu alın ve üzerine 1 su bardağı tahin ve 1 limon suyu sıkın. Üzerine zeyitinyağı ilave edin ve karıştırın.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: