10 Ocak 2011 Pazartesi

Kişnişli Yoğurt Terbiyeli Çorba

Malzemeler :
    * 1 kase haşlanmış et
    * 1 su b.haşlanmış nohut
    * 1 su b.erişte
    * 1 su b.et suyu
    * su
    * tuz
Terbiyesi için:
    * 2 çorba k. söke un
    * yarım limon
    * 1 kase yoğurt
Üzeri için:
    * terayağı
    * kişniş
    * pulbiber
Hazırlanışı :
Kaynayan suya et suyunu, haşlanmış didiklenmiş eti, haşlanmış nohutu ve erişteyi alarak kaynamaya bırkın.
Terbiyesi için yoğurdu, unu ve limonu karıştırma kabına alarak çırpın. Üzerine önce soğuk su, sonra çorbadan sıcak su ekleyerek nkaynayan çorbaya azar azar ilave edin.
Çorba hazır olunca sosunu hazırlayın. Bunun için bir tavada tereyağını eritin. Üzerine ince doğranmış kişniş ve pulbiber ekleyerek hafif kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok: