Malzemeler :
500 gr. tavuk kıyması
1 yumurta
2 yeşil soğan
1 çay k. köri
tuz
karabiber
galeta unu
Dip Sosu için :
1 kase yoğurt
1 yeşil soğan
1 tutam dereotu
1 tutam nane
1 közlenmiş kırmızı biber
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı :
Yeşil soğanı doğrayın. Tavuk kıymasına yeşil soğanı koyun. Yumurtayı, tuzu, karabiberi ve köriyi koyup karıştırın.
Kıvamı koyulaştırmak için galeta unu dökün. Kıvama gelince yuvarlak köfteler yapın. Yoğurdu çırpın. Soğanı, dereotunu, naneyi ve kırmızı biberi doğrayın. Hepsini yoğurdun içine katın. Zeytinyağını ve tuzunu döküp karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder