Malzemeler :
12 Karamelli Gofret
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Söke Un
2 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta Sarısı
2 Paket Vanilya
1 Paket Labne Peyniri
Islatmak İçin:
1 Su B. Sıcak Su
3 Çorba K. Toz Şeker
2 Çorba K. Granül Kahve
Üzeri İçin:
Çilek
Kakao
Hazırlanışı
Tencereye sütü ve şekeri alın. Unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını da ekleyip çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kıvama gelince altını kapatın. Altını kapatınca da labne penirini koyun ve karıştırın.
Islatmak için; sıcak suyu, şekeri ve granül kahveyi karıştırma kabına alın ve karıştırın. Gofretleri bu karışımda ıslatın ve kalıbın dibine dizin. Hazırlanan kremayı kalıbın tabanındaki gofretlerin üstüne yarısını dökün. Üzerine diğer gofretleri dizin ve kalan kremayı da dökün. Çilekleri ikiye bölün ve üzerine dizin. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin. Servis etmeden önce üstüne kakao dökün. (karamelli gofret yerine kedidili bisküvi kullanabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder