Malzemeler :
1 Çay B. Su
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
2 Yumurta
1 Paket Yaş Maya
Alabildiği Kadar Söke Un
Kreması İçin:
3 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
3 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Çilek
Kivi
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Karıştırma kabına suyu, sıvıyağı, sütü, yumurtaları alın ve çırpın. Toz şekeri, yaşmayayı ve alabildiği kadar unu ilave edin.
12yemek kaşığı un yeterli olacaktır. İyice yoğurduktan sonra 8 bezeye ayırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 50 derecelik fırında mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra bıçakla ağızlarını hafif kesin.
Kreması için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyun. Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve soğutun.
Ağızlarını kestiğiniz ekmeklerin içine krema sürün. Çileği ve kiviyi dilimleyin.
Kremanın üzerine meyveleri yerleştirin.
Son olarak da üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder