19 Ocak 2011 Çarşamba

Cevizli Biberli Açma

Malzemeler :
4 Su B. Söke Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Çay B. Süt
2 Yumurta
Yarım Paket Yumuşak Margarin
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
3 Çorba K. Biber Püresi
1 Su B. Ceviz
1 Kase Lor Peyniri
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın. Ortasını açın ve mayayı koyun. Mayanın üzerine margarini koyun. Üzerine sütü dökün, yumurtaları kırın. Toz şekeri ve tuzu kenarlarına serpin. Ortasından yoğurmaya başlayın. Ilık su ekleyerek iyice yoğurun. Unlayın ve 10 bezeye ayırın. Üzerlerine un serperek merdaneyle açın. İç harcı hazırlamak için; biber püresini büyük bir kaseye alın. Cevizi çekin ve içine ekleyin.
Lor peynirini de ilave edip hepsini karıştırın. Açtığınız hamurların üzerlerine iç harcını paylaştırın. Elinizle bastırarak yayın. Hamurları rulo şeklinde sarın. Elinizle biraz çekiştirerek uzatın ve yuvarlak yapıp uçlarını birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: