10 Ocak 2011 Pazartesi

Aşotu Çorbası

Malzemeler :
      2 su b. haşlanmış buğday
      125 gr. kıyma
      1 soğan
      1 su b. et suyu
      Tuz
      Karabiber
      Terbiyesi İçin:
            1 kase yoğurt
            2 çorba k. un
            soğuk su
            Üzeri İçin
                  1 çorba k. tereyağı
                  Aşotu
Hazırlanışı
Tencereye 2 su bardağı haşlanmış buğdayı alın ve su ilave edin ve kaynamaya bırakın.Terbiyesi için 1 kase yoğurdun içine 2 çorba kaşığı un ve su ilave edin ve karıştırın. Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave din ve karıştırın. Terbiyeyi tencereye ilave edin. Üzerine 1 su bardağı et suyu ilave ve tekrar sıcak su ilave edin ve
kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra  ocaktan almaya yakın içine yağda kızartlmış minik köfteler ekleyerek 5 dk. kadar daha kaynatın.
Üzeri için ise tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve aşotu ilave edin ve aynatın. Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine tereyağlı aşotunu ilave edin ve servis edin.

Hiç yorum yok: