26 Aralık 2010 Pazar

Tavuklu Mantarlı Baget

Malzemeler :
9 Tavuk Baget
1 Soğan
5 Diş Sarımsak
5 Domates
1 Kase Mantar
5 Yeşil Biber
Taze Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Bagetleri düdüklü tencereye koyun ve tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Soğanları ve sarımsakları doğrayıp, yağ koyduğunuz tavada kavurun.
Mantarları da doğrayın ve tavada kavurun. Mantarların üzerine doğranmış biberi ve domatesi ekleyin. Pişince taze kekikleri ilave edin.
Cam fırın kabına dökün. Pişen tavukları da mantarlı karışımın üzerine alın. Tuzunu ve karabiberini dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kısa bir süre pişirin.

Hiç yorum yok: