Malzemeler :
300 Gr. Kuzu Eti
50 Gr. Kuyruk Yağı
2 Yeşil Biber
3 Yeşil Soğan
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Şerbeti İçin:
1 Kase Bombay Fasulye
1 Kırmızı Soğan
1 Kırmızı Biber
2 Yeşil Biber
1 Tutam Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Zeytin
Garnitürü İçin:
Kuşkonmaz
Hazırlanışı
Kuzu etini ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alın. Satırla ince ince kıyın. Yeşil biberleri ve soğanları ince ince kıyın.
Sarımsakları da doğrayın. Hepsini karıştırma kabına alın ve tuzunu, karabiberini, kimyonunu atın.
Elinizle iyice yoğurun. Dolapta dinlendirin. Elinizi suya batırın ve yuvarlayarak tabağa dizin.
Piyazını hazırlamak için; haşlanmış fasulyeyi karıştırma kabına alın. Soğanı, biberleri, maydanozu doğrayın.
Hepsini karıştırma kabına alın. ÜZerine zeytin atın. Zeytinyağını ve limonunu da ilave edin ve karıştırın.
Kuşkonmazları ızgarada pişirin. Ardından köfteleri pişirin. Servis tabağına önce piyazı alın. Kenarlara kuşkonmazı koyun.
Son olarak da köfteleri en üste dizerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder