25 Aralık 2010 Cumartesi

Parmak Köfteli Kebap


Malzemeler :
Pidesi İçin

        3 su b. söke un
        yarım paket yaşmaya
        1 su b. yoğurt suyu
        1 tatlı k. tuz
        Alabildiği kadar ılık su
Köftesi İçin:
        300 gr. kıyma
        1 yumurta
        1 soğan
        1 tutam maydanoz
        Galeta unu
        Tuz
        Karabiber
        Kimyon
Üzeri İçin:
        1 kase yoğurt
        3 domates
        3 biber
        1 çorba k. tereyağı
Sosu İçin:      
        2 çorba k. biber püresi
        1 çorba k. domates salçası
        Zeytinyağı
        Kekik
        Tuz
          Su
Hazırlanışı:
Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun. Kıvamını galeta unu ile ayarlayın. Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin.
Pidesi için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak mayayı içine alın. Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun. Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın. Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın. Tavada iki taraflı pişirin.
Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun. Pideleri doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin. En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: