500 Gr. Kuzu Eti
2 Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
10 Adet Mantar
5 Domates
5 Biber
1 Çorba K. Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
2 Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
10 Adet Mantar
5 Domates
5 Biber
1 Çorba K. Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
Lavaşı İçin: 3 Su B. Söke Buğday Unu
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım Paket Yaş Maya
Tuz
Alabildiği Kadar Su
Hazırlanışı Karıştırma kabına unları, ortasına mayayı alın. Tuzunu serpin. Ilık su ekleyerek ortasından karıştırmaya başlayın. Yeteri kadar su koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın. 10-12 tane bezeye bölün. Servis tabağı büyüklüğünde açın.
Tavada ya da sacda pişirin. Vok tavaya kuşbaşı kuzu etini koyun ve rengi koyulaşana kadar pişirin. Mantarları, domatesleri, biberleri, soğanları ve sarımsakları doğrayın. Soğanı, sarımsağı, mantarı ve biberi de ilave edin. 1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım Paket Yaş Maya
Tuz
Alabildiği Kadar Su
Hazırlanışı Karıştırma kabına unları, ortasına mayayı alın. Tuzunu serpin. Ilık su ekleyerek ortasından karıştırmaya başlayın. Yeteri kadar su koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın. 10-12 tane bezeye bölün. Servis tabağı büyüklüğünde açın.
Biraz daha karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyin. Salçasını, tuzunu, karabiberini ve kekiğini atın. Hazırladığınız kavurmayı lavaşlara sararak servis edin.
Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder