Malzemeler :
2 yumurta
1 çay b.esmer toz şeker
1 çay b.sıvıyağ
Yarım çay b.pekmez
2 çorba k.bal
1 çay b.ceviz
2 portakal suyu
1 su b.kuru meyve
1 çay k.tarçın
1 çay k.zencefil
Yarım çay k.yenibahar
1 p.kabartma tozu
1.5 su b.söke un
1.5 su b. söke tam buğday unu
Üzerini Süslemek İçin:
2 yumurta
1 çay b.esmer toz şeker
1 çay b.sıvıyağ
Yarım çay b.pekmez
2 çorba k.bal
1 çay b.ceviz
2 portakal suyu
1 su b.kuru meyve
1 çay k.tarçın
1 çay k.zencefil
Yarım çay k.yenibahar
1 p.kabartma tozu
1.5 su b.söke un
1.5 su b. söke tam buğday unu
Üzerini Süslemek İçin:
Badem
Kiraz Şekerlemesi
Hazirlanisi :Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Ardından üzerine portakal suyunu, sıvıyağı, pekmezi, balı ekleyerek karıştırın. Daha sonra üzerine tarçın, zencefil, yeni bahar, kuru meyve ve cevizi ekleyin. En son tam buğday unu, kabartma tozu ve normal unu karıştırarak ilave edip karıştırın.
Kiraz Şekerlemesi
Hazirlanisi :Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Ardından üzerine portakal suyunu, sıvıyağı, pekmezi, balı ekleyerek karıştırın. Daha sonra üzerine tarçın, zencefil, yeni bahar, kuru meyve ve cevizi ekleyin. En son tam buğday unu, kabartma tozu ve normal unu karıştırarak ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu altı yağlı kağıtla kapatılmış pasta çemberine döktükten sonra üzerini badem ve kiraz şekerlemesi ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.
Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder