26 Aralık 2010 Pazar
Köy Tavuklu İskender Döner
Malzemeler :
400 Gr. Tavuk Budu
1 Diş Sarımsak
1 Domates
3 Köy Biberi
1 Kase Yoğurt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Tereyağı
Pidesi İçin:
3 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
Sosu İçin:
2 Su B. Domates Püresi
2 Diş Sarımsak
Kekik
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pidelerini hazırlarken; unu karıştırma kabına alın. Ortasını açıp kuru mayayı dökün. Tuzunu serpin. Ortaya, mayanın üzerine ılık su ekleyerek mayayı eritin. Ardından yeteri kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İkiye bölerek elinizle bastırıp düzleyin. Gözleme aparatı üzerinde çevirerek pişirin. Pişen pideleri küp küp doğrayın. Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp iri iri doğrayın. Üzerine karabiber ve tuz serpin.
Sarımsak rendeleyin ve harmanlayın. Az miktarda sıvıyağ döküp karıştırın. Tavaya sıvıyağ dökerek, tavukları soteleyin. Ayrı bir tavaya sosu için; domates püresini, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını koyun. Tuzunu ve kekiğini atarak kaynatın. Biberleri ve domatesi iri iri doğrayın. Tavukları pişiridiğiniz tavada, tavukları aldıktan sonra soteleyin. Yoğurdu çırpın. Servis tabağına önce doğranmış pideleri koyun. Üzerine tavukları, domates sosunu dökün. Kenarlarına yoğurdu dökün. En üste de sotelenen sebzeleri koyarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder