27 Aralık 2010 Pazartesi

Kahveli Zencefilli Kek

Malzemeler :  
       4 yumurta
       1.5 su b.esmer toz şeker
       1 su b.süt
       1 su b.sıvıyağ
       2,5 su b.söke un
       2 çorba k.kakao
       1 çay k.toz zencefil

       1 p.kabartma tozu 
Kahveli Çikolatalı Sos İçin :       

       1.5 su b.süt
       125 gr.bitter çikolata
       1 çorba k.kakao
       1 tatlı k.türk kahvesi
       2 çorba k.toz şeker
Hazırlanışı: Keki için karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine 1,5 su b. esmer toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Ardından üzerine sıvıyağı, sütü ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba alarak karıştırın. Sıvı karışıma ekleyerek bir süre daha çırpın. Hamuru kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170 derecede ortalama 15 dk. pişirin. 
Sosu için sütü tencereye alın. Üzerine çikolata, kakao, türk kahvesi ve toz şekeri ekleyerek çırparak kısık ateşte pişirin. Pişen keki dilimlere keserek üzerine sıcak sosu dökün. Sosunu çeken keki hindistan cevizi ile servis edin.
Oktay Usta  

Hiç yorum yok: