27 Aralık 2010 Pazartesi

Güveçte Somon

Malzemeler :
Yarım Kg Somon Balığı
3 Biber
4 Domates
2 Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Limon
1 Kase Mantar
Tane Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
1 Tutam Maydanoz
Hazırlanışı
Ayıklanmış balığı ve mantarları küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağ dökün ve balığı alın. Biraz kavurduktan sonra mantarı ekleyin. Biberleri doğrayın ve tavaya ekleyin. Domatesleri soyun, doğrayın ve tavaya koyun.
Tavada pişirdikten sonra güveçe alın. Üzerine sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin. Limonu dilimleyip kenarlarına yerleştirin.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok: