22 Aralık 2010 Çarşamba

Domates Kurulu Fasulye Güveç

Malzemeler :
    300 Gr. Kuzu Eti
    Domates Kurusu
    3 Su B. Haşlanmış Kuru Fasulye
    1 Çorba K. Domates Salçası
    3-4 Çorba K. Biber Konservesi
    2 Çorba K. Biber Püresi
    2 Soğan
    5 Diş Sarımsak
    Sıvıyağ
    Tuz

    Su
Hazırlanışı
Güvecimizin içine yağı ve etleri koyup kavuruyoruz.
Ardından soğan, sarımsak, domates kurusu, salça ve biber püresi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Etler kavrulunca üzerine kuru fasulyeyi yayıyoruz. Ardından konserve biberi de güvecin içine ekliyoruz.

Son olarak biraz su ve tuz ekleyerek kapağını kapatıyoruz ve yarım saat kaynatıyoruz. Ocaktan aldığımız güveci 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Oktay Usta

Hiç yorum yok: